Aquesta Campanya va ser la més ben planificada del Congrés i la que va aconseguir més ressò comarcal. El responsable de dur-la a terme va ser el biòleg Ramon Folch i Guillèn.

Els objectius de la campanya van ser:

  • Conscienciació sobre la problemàtica ecològica.
  • Ajuda als grups ecologistes que ja treballaven en aquestes tasques.
  • Pressió als òrgans de govern en relació al bon ús dels sistemes naturals.

La campanya va realitzar més de 300 actes a 50 poblacions diferents, a més de la producció de 3 films, un muntatge teatral, 3 àudio-visuals que circulaven a través de la xarxa de grups de defensa ecològica del Principat; i una exposició itinerant. També va editar, adhesius, cartells i fullets.

Els èxits d’aquesta campanya van ser la salvació del Parc d’Aigües-Tortes i els Aiguamolls de l’Empordà. Al País Valencià, la campanya va comptar amb el suport de la companyia de teatre “L’Entaulat”, els quals van fer un muntatge teatral “Salvem la natura” adreçat a infants. A les Illes, la campanya va col·laborar amb la reivindicació d’una zona verda al barri d’Es Fortí de Ciutat de Mallorca, amb la mobilització per salvar les Salines d’Eivissa i a la presentació dels itineraris de la natura a les escoles d’Inca, Manacor, Alaior, Ciutadella, Ferreries, Es Mercadal i Maó. També, van participar a la Setmana Internacional de Solidaritat Ecològica, celebrada a Eivissa.

El 15 d’Octubre de 1977 es celebrà la cloenda de la campanya a Olot, amb motiu de ser el centre de les reivindicacions de les zones volcàniques de la Garrotxa. Més endavant, 39 grups de defensa ecològica de tots els Països Catalans varen fer un comunicat amb el propòsit de continuar la campanya, sota l’empara de la Fundació Roca i Gal·lés.

Programa d’actes de final de campanya

Exemplar d’adhesiu del Montseny