Edició: any 2012
Autor: Lluís Duran

Aquest treball, elaborat conjuntament per la Fundació i Lluís Duran (Doctor en Història Contemporània), i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, explica el per què l’any 1975 es va decidir d’impulsar aquest congrés multitudinari, que va durar dos anys, que va aglutinar vint-i-cinc  àmbits, i que va representar l’impuls definitiu per a la continuïtat nacional, després d’un període de retrocés gairebé mortal i definitiu conseqüència de la dictadura franquista.

Aquest és un projecte pensat per ser explicat a un públic general, que tingui interès en conèixer el context històric i nacional que vivia el país en la darrera etapa franquista, així com també l’etapa de fi d’una era dictatorial i inici d’una etapa democràtica: la transició política. És un projecte de memòria històrica, per conèixer i tenir present la nostra història més recent.

La Fundació agraeix a l’Ajuntament de Barcelona el suport rebut per fer realitat aquest treball interactiu. També a l’Arxiu Nacional de Catalunya per haver-nos facilitat tota la documentació, així com també a totes les persones que ens han ajudat a recopilar la informació d’aquest esdeveniment històric.

Podeu accedir al document PDF interactiu en aquest enllaç.