Extret del llibre de Jaume Fuster (1978). El Congrés de Cultura Catalana. ¿Qué és i què ha estat?. Les eines, 38. Barcelona: Editorial Laie. 

L’àmbit d’Economia va estar impulsat per professors universitaris com ara Eugeni Giral i Ernest Lluch; i va comptar amb una bona coordinació entre el Principat i el País Valencià. Els coordinadors de l’àmbit van ser: Eugeni Giral, Josep M. Carreras del Principat, Enric Olmos del País Valencià i Pere Carlos va ser el coordinador de les Illes. El tema que debatien: economia de mercat o economia socialitzada? Els congressistes temien que una de les tendències s’emparés de l’àmbit i s’arribés a conclusions partidistes.

La legalització dels partits polítics i les eleccions generals del 15 de juny del 77 va enrederir la posada en marxa de la tasca d’aquest àmbit, fins que J. M. Carreras, membre del Comitè Executiu i economista, va tornar  a emprendre la tasca d’aquest àmbit. Les resolucions i l’acte de cloenda de l’àmbit es van presentar i aprovar el 22 d’Octubre a la Ciutat de València, en un acte on hi va assistir poc públic però el qual va ser molt dinàmic en la discussió de les resolucions.

Resolucions de l’Àmbit d’Economia