Aquesta Acció va ser assumida per l’Àmbit de Teatre i per l’Assemblea d’Actors i Directors. L’Acció de Teatre va tenir un pressupost d’1.900.000 pessetes, 600.000 de les quals van anar destinades al País Valencià i les Illes.

L’Àmbit de Teatre del Principat va crear una comissió per atorgar un premi als millors projectes teatrals que es presentessin. El premi es va lliurar conjuntament al projecte de Ricard Salvat Les aigües encantades de Puig i Ferrater i al projecte de Jordi Teixidor Rebombori/2. En un principi, els grups guanyadors havien de representar les obres teatrals al final dels àmbits, tot i això, davant de les dificultats de representació que oferien molts llocs per fer l’espectacle, molts d’aquests espectacles no es varen poder celebrar. Per intentar pal·liar aquest contratemps, l’àmbit de Teatre va organitzar una Setmana del Congrés de Cultura Catalana a la temporada d’estiu del Grec, a la qual es van representar les obres que no s’havien pogut fer.

Al País Valencià, el pressupost es destinà al final de l’Àmbit de Teatre d’Alacant i a subvencionar la companyia l’Entaulat de Dènia i el seu projecte Salvem la natura. Respecte a les Illes, van servir per subvencionar la II Setmana del Teatre dels Països Catalans celebrada a Ciutadella, Menorca.